Zammin alppijuustot ja Gryere
Alppijuustot

Juustoja herkutteluun, fondue- ja rakletteruokiin Ranskan, Sveitsin ja Itävallan alppialueilta.

Grungy Wooden Surface
Appenzeller Classic

Appenzeller Classic

Maultaan appenzeller on vahva ja pähkinäinen. Juusto kypsyy vähintään 3 kuukautta.Juustokiekkoja pidetään kypsymisen aikana suolaisessa liemessä, jossa on yrttejä, mausteita sekä viiniä tai omenasiideriä. Käsittelyn tuloksena juustoon muodostuu punertava kuori, ja juusto saa voimakkaan tuoksun.

Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 32 %, suola 1,5 % voimakas suolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8C. Valmistusmaa Sveitsi.

Ravintosisältö 100 g
Energiaa 1650 kJ / 394 kcal
Rasvaa 32 g
- josta tyydyttyneet rasvahapot -
Hiilihydraatteja 0.4 g
- joista sokereita -
Proteiinia 25 g
Suolaa 1.5 g
Laktoosia < 0.01 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Sveitsi
Grungy Wooden Surface
Appenzeller Extra

Appenzeller Extra

Maultaan appenzeller on vahva ja pähkinäinen. Juusto kypsyy vähintään 6kuukautta. Juustokiekkoja pidetään kypsymisen aikana suolaisessa liemessä, jossa on yrttejä, mausteita sekä viiniä tai omenasiideriä.Käsittelyn tuloksena juustoon muodostuu punertava kuori, ja juusto saa voimakkaan tuoksun.

Noin 9 kk kypsynyt vahva perinteinen alppijuusto.
Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 32,8 %, suola 1,6 % voimakas suolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8C.

Ravintosisältö 100 g
Energiaa 1661 kJ / 400 kcal
Rasvaa 32,8 g
- josta tyydyttyneet rasvahapot 19,7 -
Hiilihydraatteja <0.1 g
- joista sokereita <0,1 g
Proteiinia 25 g
Suolaa 1.5 g
Laktoosia < 0.01 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Sveitsi
Grungy Wooden Surface
Comte Extra AOP Juraflore

Comte Extra AOP Juraflore

Juraflore de Montagne on Jura-kallion 1150m korkeudessa merenpintasta valmistettu ja kypsytetty maukas alppijuusto. Suojatulla alkuperänimityksellä AOP.

Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 35%, suola 0,9%, eläinperäinen juoksete, hapate,
laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8C. Valmistusmaa Ranska

Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1750 kJ /418 kcal
Rasva 35 g
josta tyydyttynyttä 23 g
Hiilihydraatit 0 g
josta sokereita 0 g
Proteiini 27 g
Suola 0,9 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Ranska
Grungy Wooden Surface
Kaltbach Le Gruyere AOP

Kaltbach Le Gruyere AOP

Hedelmäinen ja mausteinen Gruyère on todellinen klassikko sveitsiläisten kovien juustojen joukossa. Juustotuotannolla on Gruyèren alueella pitkä historia ja siitä mainitaan asiakirjoissa ensimmäinen kerran jo vuonna 1115.

Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 32 %, suola 1,7 % voimakassuolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8 C.

Ravintoarvot per / 100 g
Energia 1660 kJ/ 400 kcal
Rasva 32 g
josta tyydyttynyttä 19,2 g
Hiilihydraatit 1 g
josta sokereita 0,84 g
Proteiini 27 g
Suola 1,7 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Sveitsi
Grungy Wooden Surface
Morbier lait Cru AOP

Morbier lait Cru AOP

Morbier lait Cru on maultaan mieto ja hieman hedelmäinen. Tämä juusto on saanut nimensä Ranskan Franche-Comtén alueella sijaitsevan Morbier’n kylän mukaan. Ensimmäiset maininnat morbier-juustosta historiallisissa lähteissä ovat 1700-luvun lopulta.

Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 30%, suola 1,58% voimakas suolainen, juoksete, hapate,
(tuhkaraita= vege hiili), laktoositon, gluteeniton.
Säilytys +2-+8C.

Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1506 kJ / 363 kcal
Rasva 30 g
josta tyydyttynyttä 21 g
Hiilihydraatit 1,3 g
josta sokereita 0,5 g
Proteiini 22 g
Suola 1,58 g

Herkuttelu • raclette • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Ranska
Grungy Wooden Surface
Raclette Carree Extra

Raclette Carree Extra

Raclette Carree Extra on koostumukseltaan pehmeähkö alppijuusto. Kittikypsyte pinnassa antaa juustolle aromikkaan ja täyteläisen maun. Raclette grillissä juusto sulatetaan ja nautitaan perinteiseti suolakurkun, perunan ja lihapullien kera. Nykyisin Raclette on lisukkeiltaan monipuolisempi lihoineen ja vihanneksineen. Raclette on ihana ja helppo seurustelu ruoka.

Pastöroitu LEHMÄNMAITO, rasva 28%, suola 1,5% voimakas suolainen, juoksete, hapate,
säilöntäaine (E235). Laktoositon, gluteeniton
Säilytys +2-+8C.

Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1495 kJ / 360 kcal
Rasva 28 g
josta tyydyttynyttä 21 g
Hiilihydraatit 1 g
josta sokereita 1 g
Proteiini 26 g
Suola 1,5 g

Raclette • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Ranska
Grungy Wooden Surface
Tiroler Alpzirler

Tiroler Alpzirler

Alpzirler-Tilsit kehitettiin muistuttamaan vuoristoalueiden raakamaitojuustoja, pastöroidusta maidosta tehtynä. Juusto on täyteläinen ja ehkä hieman mausteinen maultaan.

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Itävalta
Grungy Wooden Surface
Vacherin Fribourg Classic

Vacherin Fribourg Classic

Hienon, suussa sulavan ja hienostuneen koostumuksensa ja herkullisen arominsa ansiosta Freiburger Vacherin AOP on juustojen aatelia.Freiburgin kantonin juustomestarit tunnetaan huippuosaamisestaan ja rakkaudestaan juuston valmistukseen.

Termisoitu LEHMÄNMAITO, rasva 30%, suola 1,5% voimakas suolainen, eläinperäinen juoksete,
hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8C. Valmistusmaa Sveitsi

Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1560 kJ / 372 kcal
Rasva 30 g
josta tyydyttynyttä 17 g
Hiilihydraatit <0,5 g
josta sokereita <0,5 g
Proteiini 26 g
Suola 1,5 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Sveitsi
Grungy Wooden Surface
Vorarlberg bergkaas

Vorarlberg bergkaas

Maultaan vahva ja hieman yrttinen. Tämä Itävaltalainen juusto valmistetaan vuosisatoja vanhoilla menetelmillä pastöroimattomasta lehmän maidosta.

Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 35 %, suola 1,5 % voimakassuolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8 C. Valmistusmaa ITÄVALTA

Ravintoarvot per / 100 g
Energia 1754 kJ/ 423 kcal
Rasva 35 g
josta tyydyttynyttä 23 g
Hiilihydraatit
josta sokereita
Proteiini 27 g
Suola 1,5 g

Herkuttelu • fondue • ruoanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Itävalta

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!