Inkeri Kokkonen

1 h

4–5 annosta

Gouda Perunasalaatti

Smokey Hot Pepper gouda

Alunperin reseptissä on käytetty savu-chili sulatejuustoa, mutta gouda sopii mielestäni tähän paremmin, koska gouda pysyy selkeinä kuutioina ja lisäksi maku on mielestäni parempaa.

Gouda Perunasalaatti

valmistusvaiHEET

  1. Keitä perunat kuorineen. 

  2. Pilko sipuli tosi pieniksi ja kuutioi omena sekä suolakurkut. 

  3. Kuori ja kuutioi keitetyt perunat kuumina ja sekoita ainekset. 

  4. Pilko juusto kuutioiksi ja sekoita joukkoon. 

  5. Lisää sinappi ja öljy, sekoita ja maista, lisää suolaa. Peruna imee paljon makuja, joten suolaa ja öljyä voi joutua lisäämään tarvittaessa. 

Salaatti säilyy jääkaapissa pari päivää, jolloin maku vain paranee. Aikaa valmistamiseen menee perunoiden keittämisineen n. 1 h. Ruoka salaattina 4-5 hengelle.

AINEKSET

  • 10 kpl keskikokoisia kiinteämaltoisia perunoita

  • 300 g maustekurkkua

  • 1  keskikokoinen sipuli

  • 1  kookas omena

  • 200 g Smokey Hot Pepper goudaa

  • 1 rkl sinappia

  • 1 dl öljyä

  • suolaa

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!