Inkeri Kokkonen
1 h
4–5 annosta
Gouda Perunasalaatti
Smokey Hot Pepper gouda
Alunperin reseptissä on käytetty savu-chili sulatejuustoa, mutta gouda sopii mielestäni tähän paremmin, koska gouda pysyy selkeinä kuutioina ja lisäksi maku on mielestäni parempaa.
valmistusvaiHEET
Keitä perunat kuorineen.
Pilko sipuli tosi pieniksi ja kuutioi omena sekä suolakurkut.
Kuori ja kuutioi keitetyt perunat kuumina ja sekoita ainekset.
Pilko juusto kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Lisää sinappi ja öljy, sekoita ja maista, lisää suolaa. Peruna imee paljon makuja, joten suolaa ja öljyä voi joutua lisäämään tarvittaessa.
Salaatti säilyy jääkaapissa pari päivää, jolloin maku vain paranee. Aikaa valmistamiseen menee perunoiden keittämisineen n. 1 h. Ruoka salaattina 4-5 hengelle.
AINEKSET
10 kpl keskikokoisia kiinteämaltoisia perunoita
300 g maustekurkkua
1 keskikokoinen sipuli
1 kookas omena
200 g Smokey Hot Pepper goudaa
1 rkl sinappia
1 dl öljyä
suolaa