Sebastian Borg

1,5 h

2 annosta

Sinihomejuustokreemi

Sinihomejuusto (blufou)

Paahdettu punajuuri- ja mustaherukkasiirappi ja sinihomekreemi

Sinihomejuustokreemi

valmistusvaiHEET

  1. Paahda punajuuret uunissa kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja leikkaa samankokoisiksi lohkoiksi.

  2. Laita mehutiiviste, sokeri ja sichuaninpippuri kattilaan, höyrytä (redusoi) nesteestä puolet pois ja siivilöi lopuksi pippurit pois. Lisää siirappiin 1,5 rkl tuoretta tai pakastettuja viinimarjoja. Anna jäähtyä.

  3. Murusta sinihomejuusto ja lisää joukkoon kerma. Tee aineksista tasainen kreemi sauvasekoittimella korkeassa astiassa tai lasissa.

  4. Marinoi punajuuria hetki punajuurimustaherukkasiirapissa ja tarjoile sinihomekreemin kanssa. Päälle voit ripotella hieman murskattua hasselpähkinää ja vuonankaalia.

AINEKSET

  • 500 g punajuuria

  • 160 g sinihomejuustoa

  • 1,2 dl kuohukermaa

  • 2 dl Mustaherukkatiivistettä

  • 70 g sokeria

  • 1 tl Sichuanpippuria

  • 1,5 rkl viinimarjoja


Päälle


murskattua hasselpähkinää, vuonankaalia

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!