Sebastian Borg
1,5 h
2 annosta
Sinihomejuustokreemi
Sinihomejuusto (blufou)
Paahdettu punajuuri- ja mustaherukkasiirappi ja sinihomekreemi
valmistusvaiHEET
Paahda punajuuret uunissa kypsiksi, anna jäähtyä, kuori ja leikkaa samankokoisiksi lohkoiksi.
Laita mehutiiviste, sokeri ja sichuaninpippuri kattilaan, höyrytä (redusoi) nesteestä puolet pois ja siivilöi lopuksi pippurit pois. Lisää siirappiin 1,5 rkl tuoretta tai pakastettuja viinimarjoja. Anna jäähtyä.
Murusta sinihomejuusto ja lisää joukkoon kerma. Tee aineksista tasainen kreemi sauvasekoittimella korkeassa astiassa tai lasissa.
Marinoi punajuuria hetki punajuurimustaherukkasiirapissa ja tarjoile sinihomekreemin kanssa. Päälle voit ripotella hieman murskattua hasselpähkinää ja vuonankaalia.
AINEKSET
500 g punajuuria
160 g sinihomejuustoa
1,2 dl kuohukermaa
2 dl Mustaherukkatiivistettä
70 g sokeria
1 tl Sichuanpippuria
1,5 rkl viinimarjoja
Päälle
murskattua hasselpähkinää, vuonankaalia