Sebastian Borg
1h +(8-24 h)
n. 8 kpl
Brie Kachapuri -leivokset
Samppanja Brie | Saksanpähkinä tuorejuusto | Emmental
Khachapuri on Balkanin alueelta peräisin oleva täytetty leivos.
Leivos täytetään juustolla ja kananmunalla ja kypsennetään kuumassa pannussa. Khachapuri on yksinkertainen ja täyttävä ruoka, joka sopii mainiosti naposteltavaksi ja lounaaksi tai vaikka retkievääksi.
valmistusvaiHEET
Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen.
Lisää puolet jauhoista, mielellään siivilän läpi.
Lisää oliiviöljy ja suola, sekoita.
Lisää loput jauhoista.
Vaivaa taikinaa n. 5 min käsillä tai taikinakoneella.
Anna taikinan nousta huoneenlämmössä 8 h tai jääkaapissa 24 h.
Sekoita juustot keskenään tasaiseksi massaksi (käsin sujuu parhaiten) ja siirrä jääkaappiin.
Kun taikina on noussut, jaa taikina 8–10 yhtä suureen palaan ja muotoile palloiksi. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää tarvittaessa vähän vehnäjauhoja, laita pallot liinan alle, jotta ne eivät kuivu.
Kaulitse palloista noin 0,5 cm paksuja pyöreitä lettuja. Muotoile juustomassasta n. 30–40 g palleroita ja aseta letun keskelle. Tee taikinasta nyyttejä; taita taikinan reunat juustopallon päälle niin, että sisälle jää mahdollisimman vähän ilmaa.
Paina varovasti palloa alaspäin ja kauli uudelleen tasaiseksi, niin että siitä tulee 1–1,5 cm paksu lettu. Ole varovainen, että taikinaan ei tule reikiä. Jos nyyttiin tulee ilmataskuja, voit tehdä veitsenkärjellä pienen reiän ja peittää sen taittamalla hieman taikinaa reiän yli.
Paista saman tien kuumassa kuivassa paistinpannussa noin 3 minuuttia molemmin puolin ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
AINEKSET
Taikina
345 g (n.5,75 dl) vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
0,75 dl vettä
6 g hiivaa
6 g suolaa
2rkl oliiviöljyä
Täyte
1150 g Samppanja Brie
120 g Saksanpähkinä tuorejuusto
150 g emmentalia raasteena