Sebastian Borg
45 min–1 h
2–4 annosta
Gouda Almogrote -tahna
Goudajuusto
Almogrote on mausteisempi espanjalainen tahnahenkinen kastike, joka on nopea ja helppo tehdä ja sopii erinomaisesti kasvisten seuraksi.
valmistusvaiHEET
Lämmitä uuni 230 C°.
Raasta gouda ja siirrä jääkaappiin.
Leikkaa paprikat ja chili halki ja poista siemenpesät. Laita paprikat ja chili uunipellille ja hiero vähän rypsiöljyä kuoren pintaan ja paahda uunissa, kunnes ne saavat tumman paahdetun värin pintaan. Siirrä paprikat ja chili kulhoon jäähtymään ja pingota kelmusta ilmatiivis kansi päälle. Poista kuoret jäähtyneistä paprikoista ja chilistä.
Sekoita yleiskoneessa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Nauti paahdetun leivän päällä tai grillattujen vihannesten kanssa.
AINEKSET
2 suippoa paprikaa
1 punainen mieto chili
130 g raastettua goudaa
1–2 valkosipuli kynsi
2 kpl aurinkokuivattua tomaattia (n. 20 g)
20 g pinjansiemeniä
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl oliiveja
1 tl Dijon-sinappia