Sebastian Borg

45 min–1 h

2–4 annosta

Gouda Almogrote -tahna

Goudajuusto

Almogrote on mausteisempi espanjalainen tahnahenkinen kastike, joka on nopea ja helppo tehdä ja sopii erinomaisesti kasvisten seuraksi.

Gouda Almogrote -tahna

valmistusvaiHEET

  1. Lämmitä uuni 230 C°.

  2. Raasta gouda ja siirrä jääkaappiin.

  3. Leikkaa paprikat ja chili halki ja poista siemenpesät. Laita paprikat ja chili uunipellille ja hiero vähän rypsiöljyä kuoren pintaan ja paahda uunissa, kunnes ne saavat tumman paahdetun värin pintaan. Siirrä paprikat ja chili kulhoon jäähtymään ja pingota kelmusta ilmatiivis kansi päälle. Poista kuoret jäähtyneistä paprikoista ja chilistä.

  4. Sekoita yleiskoneessa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

  5. Nauti paahdetun leivän päällä tai grillattujen vihannesten kanssa.

AINEKSET

  • 2 suippoa paprikaa

  • 1 punainen mieto chili

  • 130 g raastettua goudaa

  • 1–2 valkosipuli kynsi

  • 2 kpl aurinkokuivattua tomaattia (n. 20 g)

  • 20 g pinjansiemeniä

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 0,5 dl oliiveja

  • 1 tl Dijon-sinappia

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!