Sinihomejuustot
BluFou
Ranskan keskustassa, yksi suurimmista luonnonsuojelualueista Euroopassa, sijaitsee juustotehdas, jossa juusto valmistetaan 1000 metrin korkeudella. Sininen juusto (hullu sininen) on paikallisten viljelijöiden perinne. Kermainen ja hienovaraisesti mausteinen sinihomejuusto.
Ainesosat:
Pastöroitu LEHMÄNMAITO, rasva 29%, suola 2,6 voimakassuolainen, juoksete, hapate,
vähälaktoosinen, gluteeniton. Säilytys +2-+8 C.
Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1422 kJ / 343 kcal
Rasva 29 g
josta tyydyttynyttä 20 g
Hiilihydraatit 0,5 g
josta sokereita 0,5 g
Proteiinit 20
suola 2,6 g
Herkuttelu, ruuanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Ranska
Danablu Snowwhite
Täyteläinen ja vahva Danablu, jossa on epäsäännöllisesti jakautuneet reiät ja valkoinen -kellertävä juusto joka on marmoroitunut sinisellä homepinnalla.
Ainesosat:
Pastöroitu LEHMÄNMAITO, rasva 29%, suola 3,3% voimakas suolainen, mikrobiologinen juoksete, hapate,
Penicillium Roqueforti, vähälaktoosinen, gluteeniton. Säilytys +2-+8C. Valmistusmaa Tanska
Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1415 kJ / 341 kcal
Rasva 29 g
josta tyydyttynyttä 18 g
Hiilihydraatit <0,5 g
josta sokereita <0,5 g
Proteiini 20 g
Suola 3,3 g
laktoosi < 0,5g/100g
Herkuttelu, ruuanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Tanska
Delft Blue, sinihomegouda
Tämä sinihomejuusto on erittäin rikas ja kermainen maultaan. Juuston voinen aromi saa kaveriksi hieman makean jälkimaun . Rakenne on tarpeeksi kiinteää viipaloimiseen ja se on erinomainen sulatettuna. Mahtava jälkiruokajuusto.
Ainesosat:
Herkuttelu, ruuanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Italia
Gorgonzola DOP Dolce
Gorgonzola on italialainen lehmän täysmaidosta valmistettu sinihomejuusto. Juusto on saanut nimensä Italian Lombardiassa sijaitsevan Gorgonzolan kaupungin mukaan, jossa sitä on valmistettu jo 1600-luvulta alkaen. Maitoon lisätään Penicillium Roqueforti hometta joka antaa juustolle tyypillisen maun ja sinisen värin. Juusto on omiaan kruunaamaan risotot ja esim. täytetyt etanat.
Ainesosat:
Pastöroitu LEHMÄNMAITO, rasva 27%, suola 1,5% voimakas suolainen, eläinperäinen juoksete,
hapate, sinihomeviljelmä (Penicillium). Laktoositon, gluteeniton.
Säilytys +2-+6 C.
Ravintoarvot per / 100 g
Energia 1322 kJ / 319 kcal
Rasva 27 g
josta tyydyttynyttä 19 g
Hiilihydraatit 0,0 g
Proteiini 19 g
Suola 1,5g
Herkuttelu, ruuanvalmistus
Lehmänmaitojuusto
Italia
Illusia sinihomejuusto
Jykevän makuinen Suomalainen, Kappelin Juustolan homejuusto, joka valmistetaan lypsytuoreesta maidosta käsityönä. Käy leivälle, ruokiin juustotarjottimelle, mihin vaan.
Ainesosat: