Sebastian Borg
30 min
2–4 annosta
Gustavo Juustokastike
Gustavo
Tästä ohjeesta pystyy helposti valmistamaan kaksi eri annosta. Kastikkeen voi maustaa paahdetuilla jalapeñoilla ja nauttia nachojen sekä elokuvan kera. Toisena vaihtoehtona voi jättää jalapeñot pois ja keittää makaroneja, mistä voi nopeasti valmistaa herkullisen lounaan "Mac and Cheese" -muodossa.
valmistusvaiHEET
Paahda jalapenot kokonaisina 230 C° uunissa, kunnes niihin tulee kaunis paahdettu väri, anna jäähtyä. Poista jäähtyneistä jalapenoista kannat pois ja hienonna jalapenot veitsellä.
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää yksi valkosipulinkynsi, maito ja kerma hitaasti koko ajan sekoittaen ja kiehauta varovasti, että seos ei pala pohjaan. Siirrä miedolle lämmölle, ota valkosipuli kynsi pois ja lisää juusto ja viimeisenä jalapenot, mausta suolalla.
Nauti nachojen ja salsan kera.
AINEKSET
1,5 rkl voita
1,5 rkl jauhoja
suolaa
1 valkosipulin kynsi
2 dl maitoa
0,5 dl kermaa
75 g raastettua gustavoa
4 kpl jalapenoa