Sebastian Borg

30 min

2–4 annosta

Gustavo Juustokastike

Gustavo

Tästä ohjeesta pystyy helposti valmistamaan kaksi eri annosta. Kastikkeen voi maustaa paahdetuilla jalapeñoilla ja nauttia nachojen sekä elokuvan kera. Toisena vaihtoehtona voi jättää jalapeñot pois ja keittää makaroneja, mistä voi nopeasti valmistaa herkullisen lounaan "Mac and Cheese" -muodossa.

Gustavo Juustokastike

valmistusvaiHEET

  1. Paahda jalapenot kokonaisina 230 C° uunissa, kunnes niihin tulee kaunis paahdettu väri, anna jäähtyä. Poista jäähtyneistä jalapenoista kannat pois ja hienonna jalapenot veitsellä.

  2. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää yksi valkosipulinkynsi, maito ja kerma hitaasti koko ajan sekoittaen ja kiehauta varovasti, että seos ei pala pohjaan. Siirrä miedolle lämmölle, ota valkosipuli kynsi pois ja lisää juusto ja viimeisenä jalapenot, mausta suolalla.

  3. Nauti nachojen ja salsan kera.

AINEKSET

  • 1,5 rkl voita

  • 1,5 rkl jauhoja

  • suolaa

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 2 dl maitoa

  • 0,5 dl kermaa

  • 75 g raastettua gustavoa

  • 4 kpl jalapenoa

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!