Zammin
juustoreseptit
Yllätä kokkaamaalla monipuolisilla juustoilla
– saatat yllättyä itsekin!
Sebastian Borg
"Olen kokannut erilaisissa ravintoloissa pääsääntöisesti Helsingissä, mutta myös Lontoossa ja Ahvenanmaalla. Kokemusta olen kerännyt eritasoisista keittiöistä sekä eri ruokakulttuureista ja makumaailmoista, joka on antanut minulle hienot lähtökohdat hyvän makuiseen ja mutkattomaan ruokaan.
Ruokafilosofiani perustuu vahvasti hyviin ja eettisesti tuotettuihin kotimaisiin raaka-aineisiin. Eri vuodenajat sekä metsän- ja merenantimet inspiroivat ruokani, jotka myös elävät vahvasti sitä myötä, kun opin uutta."
Kokki, Sebastian Borg
inkeri kokkonen
"Olen Inkeri Kokkonen Lappeenrannasta. Ruoka ja ruuanvalmistus ovat kiinnostaneet minua pienestä lähtien. Perinneruuat ja luonnosta saatavat raaka-aineet ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja olen innokas kokeilemaan kaikenlaista. Koulutukseltani olen ravitsemusteknikko. Elämä on vienyt minua ravintolan keittiöstä kaupan puolelle, mutta minut tapaa edelleen useissa tilanteissa kapusta kädessä sekä kokin hattu päässä.
Juustoihin tutustuin opiskeluaikana Valiolla 80-luvulla. Juustojen valmistuksen saloihin minut perehdytti Joensuun meijerillä eräs iäkäs juustomestari, joka eli ja hengitti juustojen maailmaa, hänelle laadukas lopputuote oli kunnia-asia. Lopullisesti ihastuin juustojen monikäyttöisyyteen ja mahtavaan makumaailmaan Joensuun Citymarketin juustotiskillä työskennellessäni. Siellä ihanat Appenzellerit ja muut maailman herkut hivelivät aistejani tuoksuillaan ja aromeillaan. Huomasin, että pizzan päälle voi laittaa muutakin juustoa, kuin emmentalia ja keittoon saa hienon maun yrttisellä tuorejuustolla.
Harrastan metsästystä ja kalastusta, sekä noutavia koiria. Tykkään liikkua luonnossa, josta poimin niin marjat, kuin sienet riista- ja kalaruokien lisukkeiksi. Luonnonhelmassa eräretkellä valmistetut herkut, saavat veden herahtamaan paatuneemmankin lenkkimakkaranystävän kielelle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi halsteroitu lohi, kylmän sinihomejuustokastikkeen ja hiillosperunan kera tai nuotiopannulla konjakkiliekitetty sorsanfilee paistetuilla punajuurilla, Manchegolla sekä tilkalla balsamicoa?
Minut voit tavata Lappeenrannan City Marketissa, Zammin irtojuustotiskillä. Tervetuloa moikkaamaan ja nauttimaan juustoista!"