ateria_fiilis.jpg

Reseptit

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella.

Sebastian Borg

"Olen kokannut erilaisissa ravintoloissa pääsääntöisesti Helsingissä, mutta myös Lontoossa ja Ahvenanmaalla. Kokemusta olen kerännyt eritasoisista keittiöistä sekä eri ruokakulttuureista ja makumaailmoista, joka on antanut minulle hienot lähtökohdat hyvän makuiseen ja mutkattomaan ruokaan.

 

Ruokafilosofiani perustuu vahvasti hyviin ja eettisesti tuotettuihin kotimaisiin raaka-aineisiin. Eri vuodenajat sekä metsän- ja merenantimet inspiroivat ruokani, jotka myös elävät vahvasti sitä myötä, kun opin uutta."

Kokki, Sebastian Borg

inkeri kokkonen

"Olen Inkeri Kokkonen Lappeenrannasta. Ruoka ja ruuanvalmistus ovat kiinnostaneet minua pienestä lähtien. Perinneruuat ja luonnosta saatavat raaka-aineet ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja olen innokas kokeilemaan kaikenlaista. Koulutukseltani olen ravitsemusteknikko. Elämä on vienyt minua ravintolan keittiöstä kaupan puolelle, mutta minut tapaa edelleen useissa tilanteissa kapusta kädessä sekä kokin hattu päässä.

Juustoihin tutustuin opiskeluaikana Valiolla 80-luvulla. Juustojen valmistuksen saloihin minut perehdytti Joensuun meijerillä eräs iäkäs juustomestari, joka eli ja hengitti juustojen maailmaa, hänelle laadukas lopputuote oli kunnia-asia. Lopullisesti ihastuin juustojen monikäyttöisyyteen ja mahtavaan makumaailmaan Joensuun Citymarketin juustotiskillä työskennellessäni. Siellä ihanat Appenzellerit ja muut maailman herkut hivelivät aistejani tuoksuillaan ja aromeillaan. Huomasin, että pizzan päälle voi laittaa muutakin juustoa, kuin emmentalia ja keittoon saa hienon maun yrttisellä tuorejuustolla.

Harrastan metsästystä ja kalastusta, sekä noutavia koiria. Tykkään liikkua luonnossa, josta poimin niin marjat, kuin sienet riista- ja kalaruokien lisukkeiksi. Luonnonhelmassa eräretkellä valmistetut herkut, saavat veden herahtamaan paatuneemmankin lenkkimakkaranystävän kielelle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi halsteroitu lohi, kylmän sinihomejuustokastikkeen ja hiillosperunan kera tai nuotiopannulla konjakkiliekitetty sorsanfilee paistetuilla punajuurilla, Manchegolla sekä tilkalla balsamicoa?

Minut voit tavata Lappeenrannan City Marketissa, Zammin irtojuustotiskillä. Tervetuloa moikkaamaan ja nauttimaan juustoista!"

Appelsiini-persikka tuorejuusto kakku Pääisäiseksi

Pääsiäis kakku

Brie Kachapuri -leivokset

Balkanin alueelta peräisin oleva täytetty leivos.

Cheddar Juurisellerigratiini

Gratiini on mahtava lisuke esimerkiksi riistalle!

Cheddar Sipulipiiras

Tässä piiraassa on käytetty klassista englantilaista makuyhdistelmää, annos on yhtä herkullinen kylmänä, kuin kuumana.

Cheddar Uunilohi

Gouda Almogrote -tahna

Espanjalainen tahnamainen kastike

Gouda Kermaperunat

Suomalaisille muodostunut klassikko saa lisäpotkua herkullisesta Goudasta!

Gouda Perunasalaatti

Goudajuuto kruunaa tämän perunasalaatin.

Gustavo Juustokastike

Käytä dippinä tai pohjana pastakastikkeelle.

Gustavo Mac and Cheese

Mehevä, tosi nopea amerikkalainen lohturuoka.

Hunaja-tryffelijuusto Risotto

Zammin risoton salaisuus on vuohenmaitojuusto, jonka hunajainen kuori ja tryffeli syventävät tämän mehevän risoton makua.

Ketoilijan juustosipsit

Rapeissa juustosipseissä voi päästää mielikuvituksen valloilleen ja soveltaa repeptiin muitakin Zammin juustoja.

Manchego Lohikatkarapugratiini

Tomaattioliivikastike sekä Manchego-juusto valloittavat tässä Välimerellisessä lohikatkarapugratiinissa.

Manchego Punajuurilisuke

Oiva lisuke lohelle tai lampaalle, soveltuu myös sellaisenaan alkuruuaksi.

Samppanjabrie Vadelma torttu

Viljaton, nopea herkullinen torttu kahvipöytään.

Savujuustosienikeitto

Savujuusto nostaa suppilovahverokeiton metsäiset aromit entistä paremmin esille.

Sinihomejuustokreemi

Paahdettu punajuuri- ja mustaherukkasiirappi ja sinihomekreemi

Zammin juustopiirakka

Zammin munaton ja viljaton 4 juuston piirakka.

ZAMMI OY

Yrittäjäntie 35

03600 Karkkila

info@zammi.fi

 

Aila Saarikari

+358 40 558 1917

Zammi juustot
  • Facebook
  • Instagram