top of page

Tuula Laitinen

45min + hyytymis aika 6h

12 hengelle

Appelsiini-persikka tuorejuusto kakku Pääisäiseksi

Appelsiini-persikka tuorejuusto

Aivan ihana ja helppo kakku Pääsiäiseksi

Appelsiini-persikka tuorejuusto kakku Pääisäiseksi

valmistusvaiHEET

  1. Murskaa keksit, sulata voi sekoita ja mausta vanijasokerilla

  2. Painele seos 24cm pyöreään irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin odottamaan täytettä

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5-7min

  4. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettua sitruunankuori kermavaahdon joukkoon.

  5. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumenettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Levitä täyte tasaiseksi

  6. Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yönyli

  7. Valmista kiille. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5-7min.Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruuna mehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

  • Saat kakusta gluteenittoman kun käytät gluteenittomia keksejä. 

AINEKSET

Pohja:

200g kaurakeksejä

100g voita

1tl vaniljasokeria

Täyte:

5kpl liivatelehtiä

2,5dl vispikermaa

100g maitorahkaa

350g appelsiini-persikka  

tuorejuustoa

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1kpl sitruunan kuori raastettuna

0,5dl sitruunamehua

Kiille :

4kpl liivatelehtiä

3dl persikka tai appelsiinisosetta

0,5dl sitruunamehua

Koristeeksi :

marjoja, karamellejä, minttua


bottom of page