top of page
Sebastian Borg
30–45 min
2–3 annosta
Gouda Kermaperunat
Goudajuusto
Kermaperunat ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Suomalaisille muodostunut klassikko saa lisäpotkua herkullisesta Goudasta!
valmistusvaiHEET
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää sitten 50 g raastettua kylmää juustoa, mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Säästä 10 g juustoa, jotta voit ripotella perunoitten päälle ennen, kun menee uuniin.
Siivuta perunat ja laita uunivuokaan, kaada kastike päälle, ripottele juustoraaste pintaan ja paista 200 C° uunissa 20–25 minuuttia.
AINEKSET
250 g perunaa
1,2 dl kermaa
1,5 tl voita
1,5 tl vehnäjauhoja
muskottipähkinää
60 g raastettua goudaa
bottom of page