top of page

Sebastian Borg

30–45 min

2–3 annosta

Gouda Kermaperunat

Goudajuusto

Kermaperunat ei sen kummempia esittelyjä kaipaa. Suomalaisille muodostunut klassikko saa lisäpotkua herkullisesta Goudasta!

Gouda Kermaperunat

valmistusvaiHEET

  1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää sitten 50 g      raastettua kylmää juustoa, mausta muskottipähkinällä ja suolalla. Säästä 10 g juustoa, jotta voit ripotella perunoitten päälle ennen, kun menee uuniin.

  2. Siivuta perunat ja laita uunivuokaan, kaada kastike päälle, ripottele juustoraaste pintaan ja paista 200 C° uunissa 20–25 minuuttia.

AINEKSET

  • 250 g perunaa

  • 1,2 dl kermaa

  • 1,5 tl voita

  • 1,5 tl vehnäjauhoja

  • muskottipähkinää

  • 60 g raastettua goudaa

bottom of page