Tuula Laitinen
n. 1 h
6–8 annosta
Manchego Lohikatkarapugratiini
Manchego (12kk)
Tomaattioliivikastike sekä Manchego-juusto valloittavat tässä Välimerellisessä lohikatkarapugratiinissa.
valmistusvaiHEET
Valmistusaika 1h, josta 45 minuuttia uunissa.
Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi juustoa vain noin 100g, loppu juusto tulee kuorrutteeksi päälle.
Laita seos uunivuokaan ja paista uunissa n. 35 min, lisää sitten loput raastetusta manchegojuustosta päälle ja paista vielä vajaa 10 minuuttia.
Lisukkeeksi voit keittää perunoita, riisiä. Tai syödä ihan semmoisenaan.
Tämän herkullisen gratiinin Zammille laati Kotkan Citymarketin juustopisteen hoitaja Tuula Laitinen.
AINEKSET
Tomaattioliivipastakastiketta
200 g luomu Kukka-parsakaalisekoitusta (n. puoli pussia)
180 g isoja katkarapuja, pakaste, (1 pussi)
300 g lohikuutioita, pakaste 1 pussi (300g)
noin 180 g Manchego juustoa (12 kk kypsytettyä) raasteena
noin 1 tl suolaa
noin 1 tl suolatonta sitruunapippuria