top of page

Inkeri Kokkonen

25 min

3–4 annosta

Savujuustosienikeitto

Savusulatejuusto

Savujuusto nostaa suppilovahverokeiton metsäiset aromit entistä paremmin esille.

Savujuustosienikeitto

valmistusvaiHEET

  1. Pilko suppilovahverot ja sipuli. 

  2. Kuullota sipuli voissa ja lisää pilkotut suppilovahverot joukkoon. 

  3. Lisää kasvisliemi ja kuutioitu sulatejuusto. Kuumenna kunnes juusto on lähes sulaa. 

  4. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 

  5. Kuumenna kuumaksi ja lisää kerma ja suuruste.

  6.  Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

AINEKSET

  • 5 dl tuoreita suppilovahveroita

  • 1 rkl voita

  • 1 pieni sipuli silputtuna

  • 1 l kasvislientä

  • 1 dl kermaa

  • 150 g savusulatejuustoa

  • suolaa

  • 2 rkl Maizena suurustetta

bottom of page