top of page

Sebastian Borg

1,5h

4–6 annosta

Cheddar Sipulipiiras

Mature Cheddar 6kk

Tässä piiraassa on käytetty klassista englantilaista makuyhdistelmää, annos on yhtä herkullinen kylmänä, kuin kuumana.

Cheddar Sipulipiiras

valmistusvaiHEET

24 cm piirakkavuoka

  1. Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi ja painele se piirakkavuokaan, jonka jälkeen vuoka laitetaan jääkaappiin 30–60 minuutiksi.

  2. Leikkaa sipuleista ohuita siivuja 750 g verran. Kuumenna kattila kuumaksi, lisää öljy ja sitten sipulit. Jos haluat että sipulit saavat kullanruskean värin, voit karamellisoida niitä varovasti. Lisää sitten voi, omenaviinietikka ja Dijon-sinappi, jäähdytä.

  3. Kun sipulit ovat jäähtyneet siirrä kulhoon ja lisää maito, kananmunat ja cheddarjuusto, sekoita ainekset keskenään. Siirrä sitten ainekset piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi.

  4. Lämmitä uuni 180 C°. Paista piirakkaa 30–35 minuuttia.


Piirakan voi nauttia myös kuumana, mutta itse tykkään nauttia sitä jäähdytettynä, jolloin siitä saa leikattua helpommin paloja.

AINEKSET

  • 1  valmis piirakkapohja

  • 3–4 kpl isoa keltasipulia (voit käyttää myös muita sipulilajikkeita)

  • 10 g suolaa

  • 3 rkl öljyä

  • 50 g voita

  • 0,5–1 rkl omenaviiniettikkaa

  • 1 tl Dijon-sinappia

  • 1,5 dl maitoa

  • 2 kpl kananmunaa

  • 150 g raastettua 6kk Mature Cheddaria

bottom of page