Inkeri Kokkonen

n. 1 h

6–8 annosta

Zammin juustopiirakka

Porlammin mustaleima • Kaltbach Gryere • Gustavo • Appenzeller

Zammin munaton ja viljaton 4 juuston piiirakka sopii erikoisruokavalioon.

Zammin juustopiirakka

valmistusvaiHEET

  1. Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet, nypi voi tai margariini jauhoseokseen, lisää mustaleimaraaste ja sekoita hyvin. 

  2. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä täytteen valmistamisen ajan. Mikäli taikina on kuivaa ja murenevaista siihen voi lisätä 1 tl kylmää vettä ja sekoittaa se hyvin.

  3. Raasta täytteen juustot ohuella terällä ja sekoita raaste kermaviilin ja kerman joukkoon, mausta mustapippurilla.

  4. Piirakkaan ei lisätä suolaa, koska juustoissa on tarpeeksi suolaa.

  5. Painele pohja irtopohjavuokaan ja sen reunoille noin 2 cm korkeuteen, kaada täyte pohjan päälle. 

  6. Paista 175 C° noin 40 minuuttia.

AINEKSET

pohja:

  • 1,5 dl mantelijauhoja

  • 1,5 dl perunajauhoja

  • 1 rkl ksantaania

  • 75 g laktoositonta voita tai margariinia

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 2,5 dl Porlammin mustaleimaraastetta

täyte:

  • 150 g Kaltbach Gryere

  • 100 g Gustavo

  • 100 g Appenzeller Classic

  • 1 prk Laktoositonta kermaviiliä

  • 1 dl laktoositonta kermaa

  • mustapippuria pari kierrosta myllystä ( n. 0,5 tl)

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!