Inkeri Kokkonen
n. 1 h
6–8 annosta
Zammin juustopiirakka
Porlammin mustaleima • Kaltbach Gryere • Gustavo • Appenzeller
Zammin munaton ja viljaton 4 juuston piiirakka sopii erikoisruokavalioon.
valmistusvaiHEET
Sekoita jauhot ja muut kuivat aineet, nypi voi tai margariini jauhoseokseen, lisää mustaleimaraaste ja sekoita hyvin.
Muotoile taikinasta pallo ja anna sen levätä täytteen valmistamisen ajan. Mikäli taikina on kuivaa ja murenevaista siihen voi lisätä 1 tl kylmää vettä ja sekoittaa se hyvin.
Raasta täytteen juustot ohuella terällä ja sekoita raaste kermaviilin ja kerman joukkoon, mausta mustapippurilla.
Piirakkaan ei lisätä suolaa, koska juustoissa on tarpeeksi suolaa.
Painele pohja irtopohjavuokaan ja sen reunoille noin 2 cm korkeuteen, kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 C° noin 40 minuuttia.
AINEKSET
pohja:
1,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 rkl ksantaania
75 g laktoositonta voita tai margariinia
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl Porlammin mustaleimaraastetta
täyte:
150 g Kaltbach Gryere
100 g Gustavo
100 g Appenzeller Classic
1 prk Laktoositonta kermaviiliä
1 dl laktoositonta kermaa
mustapippuria pari kierrosta myllystä ( n. 0,5 tl)