Parmesan
& PARMESAN-TYYPPISET JUUSTOT
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano on varmasti Italian tunnetuin juusto ja on kotoisin Parman alueelta. Kova juusto, jonka kypsytys vaatii pitkän ajan. Se valmistetaan pastöroimattomasta lehmän maidosta.
Ainesosat:
Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 28,4 %, suola 1,6 % voimakassuolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8 C.
Ravintoarvot per / 100 g
Energia 1633 kJ/ 392 kcal
Rasva 28,4 g
josta tyydyttynyttä 18,7 g
Hiilihydraatit 0 g
josta sokereita 0 g
Proteiini 33 g
Suola 1,7 g
Herkuttelu ja ruoanlaitto
Lehmänmaitojuusto
Italia
Sbrinz
GMO vapaa, parmesantyyppinen juusto. Sbrinz AOP on pikantti ja erittäin kova juusto, joka tuotetaan Keski-Sveitsissä satoja vuosia vanhoja perinteitä noudattaen. Sbrinz AOP on sataprosenttisen luonnollinen tuote, jonka valmistuksessa ei käytetä lisäaineita. Vuodesta 2002 alkaen Sbrinz on suojattu alkuperänimityksellä ”AOP” (Appellation d’Origine Protegée). Tämä takaa sen, että myyntiin pääsee vain sellainen Sbrinz AOP -juusto, joka täyttää teknisen eritelmän tiukat laatuvaatimukset.
Ainesosat:
Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 33%, suola 1,8 % voimakassuolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8 C. Valmistusmaa Sveitsi
Ravintoarvot per / 100 g
Energia 1750 kJ/ 420 kcal
Rasva 33 g
josta tyydyttynyttä 23,4 g
Hiilihydraatit 0,5 g
josta sokereita 0,5 g
Proteiini 30 g
Suola 1,8 g
Ruoanlaittoon, leivontaan
Lehmänmaitojuusto
Sveitsi
Trentingrana
Trentingrana kuuluu Grana Padano juustoihin. Sitä usein verrataan Parmesaniin ja sen kaltainen se on, mutta se on miedonpaa ja hieman pehmeämpää.
Ainesosat:
Pastöroimaton LEHMÄNMAITO, rasva 28%, suola 1,5% voimakas suolainen, eläinperäinen juoksete, hapate, laktoositon, gluteeniton. Säilytys +2-+8C. Valmistusmaa Italia
Ravintoarvot per/ 100 g
Energia 1635 kJ /394 kcal
Rasva 28g
josta tyydyttynyttä 18 g
Hiilihydraatit 0 g
josta sokereita 0 g
Proteiini 33 g
Suola 1,5 g