Inkeri Kokkonen

0,5 h + 1h kylmässä vetäytymässä

6-8 hengelle

Samppanjabrie Vadelma torttu

Samppanja Brie

Viljaton Samppanjabrie vadelmatorttu

Samppanjabrie Vadelma torttu

valmistusvaiHEET

1

Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti ja lisää vaahtoon kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +225  C n. 5 min

Kumoa pohja leivinpaperille jonka päällä on ripoteltua sokeria

2

Sekoita täytteen aineet keskenään huolella ja levitä täyte torttupohjan päälle . Rullaa torttu kevyesti ja laita jääkaappiin 1h tekeytymään.

Täytettä voi käyttää kakkujen , laskiaispullien ym herkkujen täytteenä ja jälkiruokana jos siihen lisää vadelmia.

AINEKSET

Pohja:

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

2 dl mantelijauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kermaa vaahdotettuna

200 g Champanja brietä murennettuna

250 g tuoreita vadelmia

1 dl sokeria ( maun mukaan)

1 tl vaniljasokeria

Ylläty ja yllätä juustojen monipuolisuudella!